Tekstbehandler med tegn-illustrasjoner

DagligSpråk kan fungere som et tekstbehandlingsprogram som henter inn tegn-illustrasjoner til hvert enkelt ord du skriver. Resultatet kan lagres som tekstfil på disk eller skrives ut med eller uten tegn-illustrasjoner, i ønsket størrelse.

Med DagligSpråk kan du skrive brev eller lekser med tastaturet, og du får utskrift med tegn-illustrasjoner til hvert ord!

DagligSpråk som tekstbehandler
DagligSpråk som tekstbehandler

Programmet har også mulighet for ordprediksjon. Dette gir en god skrivehjelp ved at du får frem et forslag til fullføring av påbegynt ord etterhvert som du skriver. Det foreslåtte ordet vises med tilhørende tegn-illustrasjon, slik at det blir enkelt å avgjøre om det er riktig ord som blir foreslått. Dette er en enestående hjelp i lese- og skriveopplæringen for døve og andre tegnbrukere.

Hvilke ord (tegn) som blir foreslått, kan du tilpasse selv, etter eget ønske.

Mange førskolelærere, lærere, foreldre og andre kan nå raskt lage egne fortellinger, beskjeder eller enkelt-ord som kan "leses" av barn som ikke kan lese! "Tegn-teksten" kan også f.eks. skrives ut på selvklebende etikett-ark. Benytt ulike størrelser i forskjellige sammenhenger. Et unikt redskap for den kreative!

Målet er kommunikasjon. Og det er mange som har erfart hvor nyttig tegnspråk kan være for å styrke kommunikasjonen. Kanskje er DagligSpråk det nærmeste vi i dag kan komme "skriftlig tegnspråk"?