Hovedside DagligData AS
kreative løsninger for bedre kommunikasjon
Nyheter
Nyheter
Alternativ kommunikasjon
DagligSpråk
Tegnspråk
Tegnspråk
Pictogrammer
Pictogram
Bøker
Bøker
Kurs
Kurs
Bestilling
Kjøpe
Om DagligData AS
Om oss

Hjem
Nyheter
DagligSpråk
Tegn og tegnspråk
Pictogrammer
Bøker
Kurs
Bestilling
Om oss
- Personvern

 

NYHETER FRA DagligData AS
Siste nytt står øverst på siden !Oppdatert "Katalog 2024"
Vår katalog er nå oppdatert per 01.04.2024.
Her finner du en kort presentasjon av våre "bestselgere" og en oversikt over viktige funksjoner og egenskaper i DagligSpråk-programmet.
Merk deg også at vi i år har satt ned prisen på DagligSpråk-lisenser i forhold til tidligere år!

Ring oss eller send oss en mail, så sender vi deg gjerne et eksemplar (eller flere, hvis du ønsker noen å gi bort til andre tegn-interesserte)
, eller last den ned som lavoppløselig fil her (PDF-fil 778 kB).
(Oppdatert 14.04.2024)

DagligSpråk 7.0 på USB-kort
Versjon 7 av DagligSpråk-programmet har nå vært ute en stund, og oppgradering er absolutt å anbefale for alle som bruker programmet jevnlig.
Merk at programmet nå leveres som standard på et USB-kort.

Si ifra hvis du ønsker installasjon fra CD-plate isteden.
(Oppdatert 10.08.2023)

Billedbase Pictogram 2019
DagligData AS har nå utarbeidet en oppdatert CD-ROM "Norsk Billedbase Pictogram 2019". Denne avløser tidligere utgaver av "BilledBase Pictogram", og inneholder nå over 2300 pictogrammer i både WMF- og PNG-format, med og uten tekst som en del av bildefilen.
(Oppdatert 28.11.2019)

Personvernerklæring på våre nettsider
Som et ledd i vårt arbeid med å tilpasse firmaets virksomhet til EUs personverndirektiv (GDPR), som trår i kraft i Norge i dag, 20. juli 2018, har vi opprettet en egen side med firmaets personvernerklæring.
(Oppdatert 20.07.2018)

Ny oppdatering av DagligSpråk - versjon 6.28
Nyeste versjon av DagligSpråk-programmet har nå versjonsnummer 6.28.
Ta kontakt hvis du har behov for å oppgradere din nåværende versjon.
(Oppdatert 01.05.2016)

Du kan fortsatt låne DagligSpråkfra
NAV Hjelpemiddelsentral
Fra 01.03.2013 er ikke DagligSpråk for Windows lenger et såkalt "prisforhandlet" hjelpemiddel i produktoversiktene hos NAV Hjelpemiddelsentral.

Dette henger sammen med at NAV fra denne datoen har innført en antallsbegrensning for hvor mange kommunikasjonshjelpemidler de har ønsket å "prisforhandle". Og nisjeproduktet DagligSpråk falt dermed utenfor.

Men siden DagligSpråk fortsatt er det eneste kommunikasjonshjelpemidlet på det norske markedet som tilbyr tegnillustrasjoner for bruk sammen med så vel norsk tegnspråk som tegn-til-tale, har fortsatt alle som trenger dette programmet som kommunikasjonshjelpemiddel, krav på å få låne det fra NAV Hjelpemiddelsentral i fylket! (NAVs hjelpemiddelnummer: 025630)

Men siden programmet ikke lenger står på listen over prisforhandlede "standard-hjelpemidler", er det en forutsetning at den aktuelle søkeren ikke kan få tilstrekkelig hjelp til sin kommunikasjon på annen måte
(f.eks. ved hjelp av noen av de prisforhandlede "standardprogrammene", uten tegnillustrasjoner).

Men dette er i og for seg ikke noe nytt, da det i forbindelse med slike søknader alltid må bekreftes at det ikke finnes noen rimeligere løsninger som kan gjøre samme nytten....
(01.03.2013)

Velkommen til Finn Arild Thordarson
DagligData AS har i dag fått en ny medarbeider: Finn Arild Thordarson.

Finn Arild er utdannet ingeniør og har solid utviklings- og produksjonserfaring fra en rekke videoproduksjoner og andre utviklingsprosjekter.
Han er også den første medarbeideren i DagligData AS som har tegnspråk som førstespråk - og er et kjent navn for de fleste i døvemiljøet!

Det er derfor med stor glede og forventning vi i dag kan starte arbeidet med en fullstendig gjennomgang av tegnsamlingen i DagligSpråk, med sikte på en vesentlig utvidelse og kvalitetsheving.
Ikke minst med hensyn til tegn som i dag brukes i Norsk tegnspråk!

Vi ser derfor frem til å kunne presentere en helt ny og utvidet versjon av DagligSpråk for Windows!

(14.01.2013)

Ny oppdatering av DagligSpråk - versjon 6.2
Vi har nå klar en ny, forbedret versjon av DagligSpråk-programmet.
Ta kontakt hvis du har behov for å oppgradere din nåværende versjon.
(01.03.2012)

Ny oppdatering av DagligSpråk - versjon 6.1
Vi har nå klar en "oppfrisket" versjon av DagligSpråk-programmet, DagligSpråk for Windows versjon 6.1,
Alle som har rapportert feilfunksjoner eller mangler som er rettet opp i denne versjonen, vil få den kostnadsfritt tilsendt.
For andre Dsw6-brukere, ber vi om dekning av kostnadene for produksjon og utsendelse med kr. 250,- inkl. mva.

NB! Brukere som har fått låne programmet som kommunikasjonshjelpemiddel gjennom hjelpemiddelsentralen, får normalt også oppgraderingen gjennom dem. Men ta gjerne kontakt med DagligData AS hvis du trenger hjelp til å begrunne oppgraderingen overfor hjelpemiddelsentralen!
(01.02.2011)

Pictogram Manager og Windows 7
Som mange sikkert kjenner til, benytter både Windows Vista og Windows 7 en annerledes håndtering av sikkerhet, filtilgang og filplassering enn det mange er vant til fra Windows XP.
Det er en del eldre programmer som ikke uten videre lar seg installere på PCer med en nyere Windows-versjon enn Windows XP. Dette gjelder også for eldre versjoner av det visningsprogrammet for Pictogrammer som ligger på CD-en "Billedbase Pictogram 4.0", Pictogram Manager.

Hvis du skal installere Pictogram Manager på en PC med Windows 7, og filen InstPManagerNo.exe på din CD med Billedbase Pictogram 4.0 er datert tidligere enn 19.03.2010, kan du ta kontakt med DagligData AS for en oppgradering.

(19.03.2010)

BeaivválašGiella - DagligSpråk på samisk!
DagligSpråk versjon 6.0 på samisk er klar for levering fra 01.01.2009.
Den samiske programversjonen ble presentert offentlig allerede 23.10.2008, i lokalene til Samisk Spesialpedagogisk Støtte (SEAD) i Kautokeino.
Men fra januar vil den samiske versjonen være komplett, med både hjelpefiler og manual på samisk, i tillegg til en unik samling med over 700 tegnspråkvideoer som dokumenterer et utvalg kulturspesifikke samiske begreper.
Utviklingen av den samiske versjonen er støttet av Sametingets opplæringsavdeling og lisenspriser for denne vil være lik de som gjelder for den norske versjonen.
(17.12.2008)

DagligSpråk versjon 6 er klar!
Endelig er versjon 6.0 av DagligSpråk klar for levering. Programmet foreligger også på samisk (nordsamisk) og torsdag 23. oktober ble DagligSpråk versjon 6 for første gang presentert offentlig, i lokalene til Samisk Spesialpedagogisk Støtte (SEAD) i Kautokeino.
De første CD-platene er også levert, til de brukerne som var først ute med oppgraderingsbestillingen.
De nærmeste ukene vil vi
ekspedere både direkteadressert informasjon om at programversjonen er tilgjengelig og ferdigproduserte CDer "porsjonsvis".
Det er hundrevis av lisenser som skal oppgraderes over det ganske land, og vi håper på forståelse for at det kan ta litt tid før alt er sendt ut.
Bestilte oppgraderinger vil bli sendt ut i samme rekkefølge som de kommer inn. Nøl derfor ikke med å bestille oppgradering av din/deres DagligSpråk-lisens!
(24.10.2008)

DagligData AS og GDF Pictogrammer AS har fusjonert!
DagligData AS overtok i september 2005 firmaet GDF Pictogrammer AS, som fra samme tidspunkt flyttet sin virksomhet til DagligData AS sine lokaler i Grinivegen 3 i Skien.
De to selskapene fusjonerte i 2007, slik at det etter dette er
DagligData AS som utvikler og selger pictogram-produkter i Norge.
Se presentasjonen av vår pictogram-virksomhet på www.pictogram.no.
(Oppdatert 01.10.2017)


DagligData AS
Grinivegen 3, 3721 Skien
Telefon: 35 51 94 00
Telefaks: 35 51 94 01
E-mail: firmapost@dagligdata.no
Denne siden ble sist endret 10.08.2023 © DagligData AS, Skien. Org.nr. NO 985 591 393 MVA