DagligData
- kreative løsninger for bedre kommunikasjon -

Nyheter
Nyheter
Nyheter
ASK
Tegnspråk
Tegnspråk
Nyheter
Pictogram
Nyheter
Bøker
bestilling
Kjøpe
Om oss
Om oss

Hovedsiden
Nyheter
Blogg
Alternativ kommunikasjon

- Tegn-til-tale
- Tegnspråk
- Pictogrammer
- Trosopplæring
- Kurs og opplæring
   - TegnStart
- Hjelpemiddelsøknad (NAV)
Programvare
- DagligSpråk for Windows
   - Barnas Tegnordbok
   - Glosebok for døve
   - Norsk Tegnordbok
   - Billedbase Pictogram
- Symbol for Windows
Bøker
- Tegnordbøker
- Barnebøker med tegn
- Fagbøker
- Andre bøker
Datautstyr
- TCi PC
- Acer
- Atari
Bestilling
Om oss
- DagligData AS
- GDF Pictogrammer
- Ny jobb ?
    Språkbygger!
    Utvikler!
- Kontakt oss


NYHETER FRA DagligData AS Siste nytt står øverst på siden !

Oppdatert høstkatalog 2011
Vår katalog er nå oppdatert per 25.08.2011. Her finner du en kort presentasjon av våre "bestselgere" og en oversikt over viktige funksjoner og egenskaper i DagligSpråk-programmet. Merk deg også at vi nå har redusert lisensprisen for DagligSpråk betydelig for institusjoner som bare trenger DagligSpråk på én eller noen få PCer (inntil 5)!
Ring oss eller send oss en mail, så sender vi deg gjerne et eksemplar (eller flere, hvis du ønsker noen å gi bort til andre tegn-interesserte)
, eller last den ned som lavoppløselig fil her (PDF-fil 1081 kB).
(25.08.2011)

DagligData 25 år
26.03.2011 er det 25 år siden den spede begynnelse på DagligDatas arbeid med programutvikling, undervisning og salg av hjelpemidler innenfor Alternativ og Supplerende Kommunikasjon med tegn.
I april kommer vår jubileumskatalog.
Følg med på disse sidene, eller send oss en mail, hvis du vil ha den tilsendt!

(26.03.2011)

Ny oppdatering av DagligSpråk - versjon 6.1
Vi har nå klar en "oppfrisket" versjon av DagligSpråk-programmet, DagligSpråk for Windows versjon 6.1,
Alle som har rapportert feilfunksjoner eller mangler som er rettet opp i denne versjonen, vil få den kostnadsfritt tilsendt.
For andre Dsw6-brukere, ber vi om dekning av kostnadene for produksjon og utsendelse med kr. 250,- inkl. mva.

NB! Brukere som har fått låne programmet som kommunikasjonshjelpemiddel gjennom hjelpemiddelsentralen, får normalt også oppgraderingen gjennom dem. Men ta gjerne kontakt med DagligData AS hvis du trenger hjelp til å begrunne oppgraderingen overfor hjelpemiddelsentralen!
(01.02.2011)

Over 1000 DagligSpråk-lisenser og ny Blogg!
DagligData AS ønsker Godt Nytt År og feirer DagligSpråk-lisens nr. 1000 i Norge med ny DagligSpråk-Blogg!
Her vil vi forsøke å gi aktuell informasjon til alle DagligSpråk-brukere.
Send oss gjerne spørsmål eller forslag til tema du vil ha behandlet!
(01.01.2009)

BeaivválašGiella - DagligSpråk på samisk!
DagligSpråk versjon 6.0 på samisk er klar for levering fra 01.01.2009.
Den samiske programversjonen ble presentert offentlig allerede 23.10.2008, i lokalene til Samisk Spesialpedagogisk Støtte (SEAD) i Kautokeino.
Men fra januar vil den samiske versjonen være komplett, med både hjelpefiler og manual på samisk, i tillegg til en unik samling med over 700 tegnspråkvideoer som dokumenterer et utvalg kulturspesifikke samiske begreper.
Utviklingen av den samiske versjonen er støttet av Sametingets opplæringsavdeling og lisenspriser for denne vil være lik de som gjelder for den norske versjonen.
(17.12.2008)

DagligSpråk versjon 6 er klar!
Endelig er versjon 6.0 av DagligSpråk klar for levering. Programmet foreligger også på samisk (nordsamisk) og torsdag 23. oktober ble DagligSpråk versjon 6 for første gang presentert offentlig, i lokalene til Samisk Spesialpedagogisk Støtte (SEAD) i Kautokeino.
De første CD-platene er også levert, til de brukerne som var først ute med oppgraderingsbestillingen.
De nærmeste ukene vil vi
ekspedere både direkteadressert informasjon om at programversjonen er tilgjengelig og ferdigproduserte CDer "porsjonsvis".
Det er hundrevis av lisenser som skal oppgraderes over det ganske land, og vi håper på forståelse for at det kan ta litt tid før alt er sendt ut.
Bestilte oppgraderinger vil bli sendt ut i samme rekkefølge som de kommer inn. Nøl derfor ikke med å bestille oppgradering av din/deres DagligSpråk-lisens!
(24.10.2008)

DagligData AS og GDF Pictogrammer AS har fusjonert!
DagligData AS overtok i september 2005 firmaet GDF Pictogrammer AS, som fra samme tidspunkt flyttet sin virksomhet til DagligData AS sine lokaler i Grinivegen 3 i Skien.
De to selskapene har nå fusjonert, ved at GDF Pictogrammer i løpet av 2007 er blitt en integrert avdeling under DagligData AS.
Det er dermed DagligData AS som nå forvalter eneretten til salg og gjengivelse av pictogrammer og produkter som inneholder pictogrammer i Norge.

Vi vil gjøre det vi kan for å gi best mulig hjelp og støtte til eksisterende pictogrambrukere her i landet. Og vi ønsker også å videreutvikle tilbudet, blant annet ved å arbeide for en videre utvidelse av pictogramsamlingen med nye begrepsillustrasjoner, noe vi allerede i noen grad har lykkes med!
Dette arbeidet vil skje parallelt med vårt kontinuerlige arbeid med å utvide tegn-samlingen i DagligSpråk-programmet.

En videre følge av denne satsingen er at vårt hovedprodukt, kommunikasjons- og språkdokumentasjonsprogrammet DagligSpråk for Windows, fra jnauar 2008 vil bli levert med hele biblioteket av pictogramsymboler som en integrert del, i tillegg til de mange tegn-illustrasjonene som er der allerede. Tegsamlingen vil for øvrig også bli betydelig utvidet fra samme tidspunkt.

Vi tror dette er en utvidelse som svært mange brukere vil kunne ha nytte av, og vi satser på et bredt samarbeid med alle interesserte brukermiljøer.

Ta kontakt med oss hvis du har gode idéer til bruk av pictogrammer, gjerne i kombinasjon med bruk av tegn-til-tale, tegnspråk eller eventuelt foto og video med digitalkamera.

Idéer og forslag til nye pictogrammer kan sendes til pictogram@dagligdata.no.
(14.12.2007)

"Symbol for Windows"
DagligData AS har i lengre tid hatt et samarbeid med det nederlandske selskapet Handicom, som også arbeider med kommunikasjonsløsninger for funksjonshemmede. For tiden arbeider vi med norsk oversettelse av begrepsdatabase, programmer, symbol-databaser og dokumentasjon til hele deres programsamling som kalles Symbol for Windows.
Det er en omfattende samling, og det er dessverre et stykke igjen til alle programmoduler og all dokumentasjon er tilgjengelig på norsk, men vi er på vei...
Hvis du ønsker å få tilsendt en demo-CD med internasjonal versjon (inkludert en del "betaversjoner" av norsk oversettelse), eller du ønsker lisens for permanent bruk av noen av disse programmene eller symbol-databasene, kan du ta kontakt med oss.
(30.5.2005)
 


DagligData AS
Grinivegen 3, 3721 Skien
Telefon: 35 51 94 00
Telefaks: 35 51 94 01
E-mail: firmapost@dagligdata.no
Denne siden ble sist endret 25.08.2011 © DagligData AS, Skien. Org.nr. NO 985 591 393 MVA